Şanlıurfa Anahtar Priz Değişimi
Elektriklerin 1 saat bile kesilmesi hayatın ne kadar anlamsız olduğunu anlamamız için yeterli olmaktadır. Ancak bazı durumlarda elektrik üreten cihazların hasar görmesi ya da bakıma alınması durumları söz konusu olmaktadır. Bu sebeple planlı ya da plansız bir şekilde elektrik kesintileri yaşanabilmektedir. Planlı elektrik kesintileri genelde elektrik sağlayıcı firmalar tarafından önceden haber verilmektedir. Ancak önceden haber verilmiş olsa bile evlerimizde elektrik depolayabileceğimiz bir sistem bulunmadığı için bu haber verme işlemi sadece elektriksiz geçecek zamanlara önceden hazırlanmak ve işlerimizi ona göre yapmamıza olanak sağlamaktadır. Ancak elektrik gücünden faydalanan işletmeler için elektrik onarım yapılacak zamanları önceden haber verme çok işe yaramakta ve işletmeler elektriksiz kalacakları zamanlarda tüketecekleri elektrik gücüne göre jeneratörlerini ayarlamaktadırlar. Elektrik arıza onarım herkesin yapabileceği bir iş olmamakla birlikte elektrik hafife alınacak bir kaynak değildir. Yapacağınız yanlış bir müdahale ya da yanlış bir bağlantı canınıza mal olabilmektedir. Bu sebeple elektrik işlerinde yetkili değilseniz elektrik onarım işlerine müdahale etmemeniz ve bir elektrikçi ustasına ya da elektrikçi tamircisine danışmanız en doğru hareket olacaktır. Bunun yanında elektrik kesintilerinin bir de teknik olmayan nedenleri vardır. Örneğin elektrik sözleşmesinin sona ermesi sonucu elektriğin kesilmesi. Düşük tüketimli elektrik tüketicilerinin elektrik tedariği iki farklı çeşit sözleşme ile gerçekleşebilir. Tüm tüketiciler sayaçlarını aktif ettiklerinde bölgelerindeki görevli elektrik tedarik şirketi ile perakende satış sözleşmesi yapar. Bu sözleşme son kaynak elektrik tedariği kapsamında kurulan sözleşmedir ve elektrik tedariği ulusal elektrik tarife fiyatlarından sağlanır. Serbest tüketiciler ise daha sonra serbest elektrik tedarikçisi ile sözleşme kurarak serbest piyasadan enerji alabilir. Bu sözleşmelere ise elektrik tedarik sözleşmesi adı verilir. Görevli elektrik tedarik şirketleri ile kurulan elektrik tadilat sözleşmesi belirsiz sürelidir ve kendiliğinden sona ermeyen bu elektrik sözleşmesinin sona ermesi ile elektrik kesintisi yaşanma durumu söz konusu olmaz. Elektrik tüketicisinin bir talebi kendiliğinden sona ermez. Ancak tüketici talebi ile sona erebilecek bu sözleşmenin sona ermesi için internet üzerinden ya da yazılı olarak görevli elektrik tedarik şirketine başvuru yapılabilir.
Elektrik taahhüt önemi nedir?
Elektrik taahhüt firmaları genellikle proje ve uygulama hizmeti vermektedir. Mühendisler tarafından çizilmiş olan projeye sahada yorum ekleyerek şantiyelerin verimliliğini arttırma amacına uygun olarak işlemler yapılır. Çeşitli alanlarda elektrik projesi hizmeti verilmektedir. Orta Gerilim Tesisatı Yerleşim Projeleri, Aydınlatma Tesisatı Kuvvetli Akım Tesisatı Güç Faktörü Kompanzasyon Tesisatı Kesintisiz Güç Sistemi (UPS) ve Tesisatı, MCC ve Kompanzasyon panoları, jeneratör kurulumu, UPS tesisatları, bina otomasyonu, topraklama işleri, paratoner tesisatı, merkezi saat sistemleri, seslendirme sistemleri, yangın algılama sistemleri, OG dağıtım işleri gibi işlemleri elektrik taahhüt yapan firmalar gerçekleştirmektedir.
Elektriği kesme bağlama bedeli nedir? Neden alınır?
Elektriğinizin borçtan dolayı fiilen kesilmesi durumunda Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin Zamanında Ödenmeyen Borçlar başlıklı 16. Maddesi gereği tüketici tarafından ödenecek bedeldir. Kesme Bağlama bedelleri Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından yayımlanan kurul kararı ile her yıl belirlenerek Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlülüğe girer. Kesme bağlama bedeli enerjinizin kesilmesini takip eden bir sonraki faturanıza yansıtılmak üzere tedarikçi şirketinize bildirilir.