İnsanların her geçen gün paralarını değerlendirmek için farklı yöntemler denediği bilinmektedir. Bu değerlendirme yöntemlerinden biri de inşaat sektörüdür. İnsanlar biriktirdiği paraları ev alarak değerlendirirken bazen evlere kiracı alarak her ay para kazanmak da ve yatırımından her ay düzenli kar elde etmektedir. İnşaat sektörünün bu kadar yaygınlaşması İnşaat hırdavat malzemeleri satışını ciddi anlamda arttırmıştır. İnsanlar bir ev yapıp bırakmıyor büyük büyük siteler rezidanslar inşa ediyorlar. Bu denli büyük yerlerin yapılması da kullanılan malzemeye ihtiyacı beraberinde getiriyor. Sadece İnşaat hırdavat malzemeleri değil kaba inşaat malzemeleri de yoğun talep görmektedir. İnşaat ustaları bitirdikleri bir evden bazen çalıştıkları ücreti değil siteden kendilerine daire alıyorlar. İnsanların bu denli İnşaat sektörüne yatırım yapmaları ileride nefes alacak yeşillik Orman çocuklarımıza bırakacağımız doğal yaşamın yok olmasına sebep olmaktadır. İnşaat sektörünün sadece iç kısmı değil İnşaat çatı malzemeleri ile çatı kısmının da ayrı bir işçiliği vardır. Bu işçilik her geçen gün daha da gelişmektedir. Özellikle soğuk iklim bölgelerinde çatıdan sızan bir su damlası evin Rutubet yapmasına ya da fazlasıyla su kaçırmasına neden olur. İnşaat Sadece bu malzemelerle tamamlanmaz. İç cephe boya malzemeleri ile son dokunuşlar yapılır. Evlerimize bu kadar önem vermemiz bize birçok masraf açmaktadır. Evlerimizin içine olduğu kadar dış görünümüne de önem veririz. Bunun için dış cephe malzemeleri ne ihtiyaç duyarız.
İnşaat malzemeleri nelerdir?
Birçok malzeme bulunduğu gibi belli başlı çimento, kireç, inşaat kumu, Demir, tuğla, beton çivisi, tavlı tel, gibi pek çok malzeme kullanılır. Bunun dışında birçok çatı malzemesi kiremit çatının tabanına uygulanan keçe gibi malzemelerde kaba inşaat malzemelerinin içindedir. Bunun dışında evin tesisat işleri için kullanılan tesisat malzemeleri de bulunur. Evin iç ve dış Cephesi'nin boyası da boya malzemeleri de inşaat malzemeleri grubunda yer alır.
Devam eden bir inşaatta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
İnşaat sektörü genel anlamda riskli grupta yer aldığı için çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kendine koruyucu ekipman temin etmesi yok ise patronu ile iletişime geçip gerekli donanıma sahip olması gerekir. Olası bir düşme durumunda tüm sorumluluk işveren tarafından alınmaktadır. Koruyucu ekipmanları tam olmayan kişilerin inşaat sahasında bulunması tehlikeli ve yasaktır.