Siverek Yıkım Moloz
Çevremizde fazla yapılan inşaat sektörü birçok eski bina yıkımı yerine daha büyük ve daha yeni binaların yapılmasına neden olmuştur. Bu durum beraberinde birçok olumsuzluğu getirmiştir. Eski binaların yerine yeni binaların inşa edilmesi bina yıkım Kırım nakliye gibi sektörlere ihtiyaç duyulmasına sebep olmuştur. Gelişen teknoloji ile birlikte günümüzde Eski kelimesi anlamını yitirmekte eski olan her şey yok edilmekte ve yerine daha lüks daha yeni daha kullanışlı şeyler getirmektedir. Yıkılan binaların çevre düzenleme kapsamında görüntü açısından kirlilik oluşturmaması için yıkıldı ve yerine daha güzel görüntü bırakması amaçlanmaktadır. Eski yıkılmaya yüz tutmuş yol kenarında trafik için tehlike oluşturan evlerin yıkılması bir yönden olası bir can kaybının önlenmesi için faydalı olmuştur. Yıkılan yerdeki moloz atımı en kısa sürede gerçekleşmelidir. Yıkılan binalardaki moloz atımı suresi uzadıkça gözle görülür çevre kirliliği ortaya çıkar. Eski bir binadan oluşan moloz genellikle Taş, kum, toprak gibi şeylerdir. Kum Taş nakliye tarafından moloz yığını yıkım yerinden kaldırılır. Daha ferah görüntü açısından daha güzel bir yaşam için eski binaların yıkılıp yerine birbirinden güzel parkların rezidansların yapılması hem ekonomi açısından canlılık hem de Ruhsal anlamda insanların mutlulukla gezip eğlenebileceği ortamın sağlanmasına olanak sağlar. Sadece Park ve rezidanslar değil günümüzde çoğumuzun rahatlıkla gezdiği alışveriş merkezleri çocukların severek gittiği lunaparklar ile Yıkık dökük alanlardan çok daha verimli alanlar oluşur.
Stabilize malzeme nedir?
Bazı yollar otoparklar gibi yerlerde zemin altına döşenmiş dolgu malzemesi olarak kullanılan mıcır sınıfına giren kırma taşla mıcırın karışmasından oluşan karışık malzemeye stabilize malzemesi denir. Bu malzeme taş ocaklarında kırılan malzemeden kamyonları aktarılarak yol çalışması yapılan iş sahasına büyük Kamyonlarla sevk edilir yol alanındaki sahada çalışan iş makinesi bu malzemenin dağıtılmasını Daha sonra da silindir ile iyice sıkışmasını sağlar.
Altyapı projeleri neleri kapsamaktadır?
Altyapı projeleri rapor kapsamında belirlenmiş olup altyapı ve Tesisat projeleri gibi yol Su elektrik doğalgaz gibi içme suyu sulama suyu gibi kullanılan projelerin geneline verilen isimdir ekonomik altyapıya bakıldığında enerji ve gaz boru hattımız su ve kanalizasyon atık toplama imhası alanlarında hizmetleri barajların sulama kanallarının veya yollara yönelik Demiryolları gibi Kent içi ulaşım Liman gibi havaalanları gibi ulaşım hizmetlerinin kullanılmasıdır