Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.
Iş elbiseleri çalışırken kullanılması en gerekli ekipmanlardan birisidir. Özellikle çalışma ortamına göre gereklilik derecesi oldukça artmaktadır. Hatta bazı mesleklerin özelliğine göre özel dikim iş elbiseleri bulunur. Bazılarına örnek verecek olursak; radyoloji alanında çalışan kişiler özel dikim radyasyon geçirmeyen yelekler ile çalışır. Veya üniforma ile çalışma gerektiren birçok işte de özel dikim üniformalar kullanılır. Eğer iş verenseniz ve toplu olarak almak istiyorsanız toptan iş elbiseleri satış firmalarıyla iletişime geçebilirsiniz. Iş veren değil çalışansanız toplu olarak almak zorunda değilsiniz perakende olarak da uygun iş elbiseleri bulabilirsiniz. Firmadan ve kaliteden kaliteye göre elbette ki fiyatlarda değişiklik olacaktır. İş elbisesi ile çalışmanın birçok yönde etkisi vardır. Çalışanların işe adapte olmasını sağlar, dış görünüşten dolayı oluşacak toplumsal sınıflandırmanın önüne geçer, iş kazaları riskini azaltır, daha hijyenik bir ortam oluşturur. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda iş elbiseleri satışlarının sürekli olarak devam etmesi gerekir. Hastane ve yemek sektörlerinde yapılan işin hijyen ve temizliği açısından büyük bir öneme sahipken kimyasallarla uğraşılan işlerde koruyuculuk açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Kişiye özel iş elbisesi tasarlayan firmalar mecvuttur. İstenilen renkte, bedende veya baskılarla özel dikimler yapılabilir. Çalışma esnasında kullanıldığı için iş elbisesinin çalışanın bedenine uygun olması ve mevsime uygun kumaştan yapılmış olması işçi sağlığı için önemlidir. Çoğunluğu pamuktan veya likralı olması kişinin daha rahat çalışmasına olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda yapılan işe göre bazı giysilerde özel parçalar bulunmalıdır. Örneğin; akşamları dışarda çalışan bir işçinin karanlıkta ayırt edilebilmesi için reflektörlü karşıdan varlığının belli edecek giysilerle çalışması gerekmektedir. Veya itfaiyecilerin özel yanmaz kumaşlardan dikilmiş giysilerle çalışması gerekmektedir.
Iş elbiseleri hangi sektörlerde kullanılır?
Çalışılan ortama göre değişmekle birlikte başlıca en standartları bulunur. En340 genel kıyafetleri standardı olarak bilinir fakat birçok farklı grubu bulunur. Bazılarına örnek verecek olursak; EN ISO 11611 Kaynak sıçramalarına karşı koruyucu kıyafet standardı olarak bilinir. En 412 kesilmeye karşı koruyucu kıyafet standardı olarak bilinir. En 469 ise itfaiyeciler içim kıyafet standardı olarak geçer.
Iş verenin kıyafetleri vermesi gerekir mi?
Iş sağlığı ve güvenliği standartlarına göre eğer işçi tehlikeli bir iş ile ilgileniyor ise iş veren kıyafeti temin etmek zorundadır. Eğer özellikle hastaneleri her personelin özel giysileri bulunmalıdır doktorların, hemşirelerin, temizlik görevlilerinin hatta yemek görevlilerinin de. Aynı zamanda bir diğer önemli sektör inşaat sektörüdür koruyucu gözlük yelek ve baret takılması mutlaka gereklidir.