Halfeti Yan Havalandırmalı Yüksek Tünel
Bu Reklam Sayfası Kiralıktır.
Ülkemizde çoğu bölgelerde tarımsal faaliyetler sürdürmektedir. Toprak verimliliği yönünden oldukça zengin olan ülkemizde birçok ürün yetiştirilmektedir. Çok kırsal kesim ve sıcak iklim tipinin görüldüğü bölgelerimizde insanların geçim kaynağı tarımsal yöndedir. Bu bölgelerde insanlar yaşamını çiftçilikle, hayvancılıkla, bağ bahçe işleriyle sürdürmektedir. Birçok tarımsal ürün yaz aylarında yetişse de son zamanlarda popüler hale gelmiş olan ve kışın da sebze ve meyvelerin yetişmesine imkân sağlayan seracılık kullanılmaya başlanmıştır. Akdeniz Bölgesi'nde oldukça yaygın olan seracılık kış aylarında hava koşullarının elverişli olmadığı zamanlarda kullanılmaktadır. Sebze ve meyvelerin Sera içerisinde sıcak kalmasını sağlayarak soğuğa karşı oldukça etkili bariyer görevi üstlenen bir yöntemdir. Soğuk kış günlerinde üretilecek olan gıdaların sıcak kalması için sera naylonu kullanılmaktadır. Son zamanlarda Hızla gelişen seracılık faaliyeti birçok çiftçinin kış aylarında da üretim sağlamasını ve kazanç elde etmesini kolaylaştırmaktadır. Hem işveren hem de işçi açısından oldukça faydalı bir yöntemdir. Seracılığın bu kadar gelişmesi seracılık şirketleri ortaya çıkmasına neden olmuştur. Seracılık işi sayesinde sadece yaz aylarında tüketebileceğimiz besinleri kış aylarında da kolaylıkla tüketebilmekteyiz. Seracılık şirketleri besin üretmek isteyen Çiftçiler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Sera kurulum montaj işlemlerini eksiksiz bir şekilde size sunan seracılık şirketleri Oldukça hızlı bir gelişme göstermektedir. Internet üzerinden yapacağınız aramalar sayesinde seracılık şirketleriyle oldukça kolay bir şekilde iletişime geçebilirsiniz. Bu şirketler seranın bütün işleyişini bitirdikten sonra size anahtar teslim Sera kurulumu hizmeti sunmaktadır.
Kaç çeşit Sera vardır?
Seralar kullanım amaçlarına göre sınıflandırılmaktadır. Büyüklüklerine göre sınıflandırılan seralar vardır. Kurulum yöntemlerine göre, seranın iç sıcaklıklarına göre, seranın çatı şekillerine göre, üretilecek olan ürünün değerlendirilmesi için kullanılan sınıflandırma yani yararlanma şekline göre, seranın örtü malzemesine göre, serada kullanılan iskelet malzemesine göre ve seranın bir yerden başka bir yere taşınabilirlik açısından farklı farklı çeşitleri bulunmaktadır.
Topraksız Tarım serası nedir?
İsminden de kolaylıkla anlaşılabileceği gibi topraksız tarım serası içerisinde Toprak bulunmayan seralara verilen isimdir. Bu gibi seralarda toprak bulunmaz onun yerine bazı inorganik maddeler bulunur. Bu seralarda amaç Toprak olmadan besin üretebileceği veya hangi besinlerin hangi şartlarda üretilebileceği test edilmek ve üretim sağlanıp sağlamayacağını nesnel bir şekilde kararlaştırmaktır.